21.08.2019 | 12:37
Директорът в Левски бит от… фенове на „сините“
Щели да пердашат всички хора на новия шеф, не го харесвали

Ултраси на Левски са нападнали и пребили с железа маркетинг директора на клуба Цветан Вълчев. Причината е, че тe не го харесвали. В основата на проблема и побоя е един от лидерите на фракцията на „сините“ „Саут Дивижън“ – Христо Василев, известен като Ицо Плебея, пише „Lupa“. Плебея участва и в събличането на треньора Ивайло Петев на „Герена“ на представянето му преди години. Тогава той беше приятел със „София-Запад“, но после го обвиниха в кражба за 100 000 лева с артикули от фенмагазина и беше пребит на един баскетболен мач на Левски.

Невероятна агресия и хулиганство бяха упражнени срещу маркетинг директора на Левски Цветан Вълчев. Това се случи около 10:00 часа тази сутрин пред офисите на клуба на улица „Тодорини кукли“ в София.

Вълчев е бил нападнат от двама непознати и пребит с железа, като само бързата намеса на случаен минувач, който разхождал кучето си, и на негови колеги е спряло побоя върху служителя на 26-кратните шампиони на България. Пребитият мъж веднага е откаран с линейка в болница УМБАЛ „Царица Йоана-ИСУЛ“, където е пристигнал в безсъзнание.

Вълчев от над 10 години работи в маркетинговия отдел на Левски, като е заемал различни длъжности през годините. Всички служители в офисите на клуба са шокирани от случилото се по-рано днес.
Цветан Вълчев е определян за изключително тих и спокоен човек от своите колеги, които нямат представа какво може да е предизвикало такава жестокост и агресия посред бял ден към него. Органите на реда веднага пристигнаха на „Герена“, за да вземат показания и да започнат работа по разрешаване на случая и установяване на побойниците.

Грозен скандал разтърси фен клуба на „Левски“ преди дни, след като наказателен отряд на Бандата на чуковете публично унизи доскорошната председателка на фонд „100 години „Левски“ Ина Йорданова пред очите на стотици привърженици на столичния гранд.

Минути преди началото на баскетболния мач на „Левски“ срещу македонския МЗТ Скопие, игран в зала „Универсиада“ на 9 март, тарторите на хулиганската групировка „София Запад“ Антон Калчев-Тони Застраховката и Любимор Костадинов- Любо Младежа, които са подсъдими като част от наркогрупа, налагала кокаинов монопол в София, са нападнали Ина Йорданова и гаджето й Христо Василев-Плебея, основател на фен движението „Синя хунта“.

Антон Калчев, снабден с тарелка фекалии, хванал за косата Йорданова с едната си ръка, а с другата размазал върху лицето й тарелка с изпражнения. Грозната сцена била заснета с мобилния телефон на Любо Младежа под бурния смях на председателя на фенклуба на „Левски“ Владимир Владимиров-Гугутката.

Очевидци на вулгарното шоу потресени разказват, че опиталият се да възпре самозабравилите се хулигани Христо Василев е бил жестоко пребит от активисти на „София Запад“.

Скандалната случка си има предистория и тя е свързана с юбилея на „Левски“, честван на 23 май 2014 г. с приятелския мач срещу Лацио. Тогава запалянковците на „сините“ събраха 1 милион лева в мащабна дарителска акция. Впоследствие обаче възникнаха съмнения, че от фонд „100 години „Левски“, създаден специално за да набира средства, са отклонени около 60 000 лева. За кражбата е обвинена шефката на фонда Ина Йорданова, както и гаджето й Христо Василев-Плебея, който от години отговаря за производството на фен артикулите на „Левски“ и състоянието на хореографиите на мачовете на „сините“.

„Мутрите на от групировката „София Запад“ се заканиха да убият Плебея и Ина и им забраниха да стъпват на мачовете на „Левски“, макар да няма категорични доказателства, че именно двамата са откраднали парите. Те не бяха стъпвали на стадиона от много време, но направиха глупостта да дойдат на баскетболния мач, подмамени от обещанието на Гугутката, че нищо няма да им се случи. Всъщност акцията с мазането на фекалии е била предварително съгласувана, за да бъдат унижени и наказани тези, които мислят различно“, разказват привърженици на „сините“.

Заради скандала с мазането на ла*на по лицето на Ина Йорданова и заради побоя, нанесен над основателя на фен клуба „Синя хунта“, голяма част от привържениците на „Левски“ вече отказват да посещават мачовете на любимия си тим в сектор „Б“.

„Дадохме властта на наркодилъри и гангстери и сега те станаха ортаци с Тодор Батков и с тръста „Синя България“. Любимият ни клуб може и да е в криза, но най-лошото е, че затъва морално, защото тартори на агитката са престъпници с километрични досиета, които се гаврят с нормалните привърженици“, възмущават се трезвомислещи запалянковци на 100-годишния славен тим от „Подуене“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране