15.05.2020 | 17:51
Домусчиев готов да „помогне“ на „Левски“, но не като собственик
"Сините" фенове събраха вноската към НАП

Бизнесменът Кирил Домусчиев каза, че е готов да помогне с каквото може на „Левски“, но отхвърли възможността да стане собственик или генерален спонсор на „сините“.

Домусчиев е собственик на „Лудогорец“, но през последните месеци из „сините“ среди се заговори, че е възможно да поеме под някаква форма и издръжката на „Левски“, след като Васил Божков обяви, че спира да го финансира.

Преди два дни близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на „Левски“ Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион „Георги Аспарухов“.

„Много е важно „Левски“ да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българският футбол няма да е същият без „Левски“. Ако мога да помогна с нещо, съм готов. Не ме разбирайте погрешно – няма да ставам собственик или генерален спонсор на „Левски“. „Левски“ има огромен потенциал и не се притеснявам за тях. Малките клубове да му мислят. Четох, че „Левски“ има 1 милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева и ще съберат 10 милиона“, каза Домусчиев.

На фона на неясното бъдеще на тима феновете му успяха да съберат 143 000 лева, които да бъдат преведени на НАП.

Запалянковците стартираха и събиране на вноската за месец юни, която е в същия размер. До този момент са осигурени 14 365 лева. „Левски“ в момента няма пари да плаща заплатите на футболистите и ако не бъдат осигурени свежи пари, може да фалира.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране