29.09.2020 | 17:11
ДПС се оплака от мутризация на политиката заради обсадата на централата им
Днешните организатори на протеста довчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, обяви Карадайъ

След няколко дни мълчание, от ДПС реагираха остро на обсадата, на която протестиращите подложиха наскоро централата на движението.

„От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Днешните организатори на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи”, иронично обяви партийният лидер Мустафа Карадайъ пред медиите.

Той се похвали, че получили декларации за подкрепа „от нашите структури в страната и от европейската и световна либерална общност веднага след като организаторите на протестите срещу правителството изведнъж решиха, че могат да насочат протеста срещу опозиционната партия ДПС.”

„Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращи в името на законността и демокрацията си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е логично и разумно да се обяснят такива процеси. Те показват липса на перспектива, липса на ясна визия, липса на идеи в организаторите на протеста. Анти-ДПС кампаниите обикновено означават точно това – опит за акумулиране на енергия”, размишляваше Карадайъ пред журналистите. И косвено обяви недоволните граждани за мутри с думите: „Преди 11 години ДПС предупреди: Най-страшното е мутризацията на политиката.”

А отношението на останалите политически сили към партията му обобщи така: „С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта, и с анти-ДПС реторика се опитват да станат център на медийния интерес. Нереализирани политици или кандидат-политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции.”

В заключение Карадайъ повтори твърденията на ДПС, че е „пазител на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията” и призова за диалог за намиране на изход от политическата криза. „Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре”, предупреди той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране