24.09.2018 | 0:01
Дрогиран общински служител завъртя дива оргия с проститутки, похвали се и в нета, сега горчиво съжалява
Терзиев бе временно отстранен от работа до изясняване на скандален случай с него в главната роля, който донесе неподозиран резил на държавната институция

Директорката на Разплащателната агенция в Благоевград Светла Сотирова връчи заповед за дисциплинарно уволнение на старши експерта в Регионалния технически инспекторат на агенцията Хюсеин Терзиев, пише Struma.bg.

Мотивът е чл. 187 /1/, т. 8 от Кодекса на труда – за злоупотреба с доверието и уронване на доброто име на предприятието. На 3 септември Терзиев бе временно отстранен от работа до изясняване на скандален случай с него в главната роля, който донесе неподозиран резил на държавната институция. Става въпрос за оргия с проститутки в известно благоевградско заведение в края на август, която някой от компанията заснел, а после Терзиев гордо качил на профила си във Фейсбук, за да се фука пред приятелите си.

След като скандалът избухна, Терзиев свали снимките и се оправда, че бил дрогиран от свой познат, който нарочно го снимал с проститутките, за да го изнудва, но май никой не му повярва. Терзиев се разделя със службата 10 години след като бе назначен по време на Тройната коалиция от квотата на ДПС. Според негови близки безработицата не го тормози, защото е доста заможен по линия на родителите си, но въпреки това най-вероятно ще обжалва уволнението си. Още повече че има сериозен шанс да го спечели – според чл. 188 от КТ преди дисциплинарното уволнение следва да има наложени забележка и предупреждение за уволнение, а до момента той не е наказван. Терзиев „изгоря”, за разлика от колегата му от предишния голям скандал в Разплащателна агенция Калин Боздев.

Експертът в отдел „Прилагане на схеми и мерки и подпомагане” в областната служба на Държавен фонд „Земеделие” в Благоевград бе заловен от полицаи от ІІ полицейско управление в парк Бачиново с 18 грама марихуана в джоба, докато допушвал наркотичната си цигара. Делото срещу Боздев – първият държавен служител в Благоевградска област, заловен с дрога, стигна до съда, но магистратите го оправдаха с мотива, че деянието е маловажно, без обществена опасност и че от количеството, намерено у Боздев, не са настъпили вредни последици за личното му здраве. Така с чисто съдебно минало Калин Боздев продължава да е експерт в ДФЗ – Благоевград.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране