19.07.2020 | 14:00
Дядото на пребития студент Евгени Марчев попречил на Борисов да учи в чужбина
Съжалявам горчиво, но на тяхната възраст нас ни караха да маршируваме с червени връзки при аварията в Чернобил...

Бойко Борисов за първи път публично взе отношение по скандала с пребития от полицаи на протестите студент в Хага Евгени Марчев. След като полицията обяви, че ще е необходим около месец да разследва дали има полицейски произвол, днес премиерът във Фейсбук-изява от Брюксел каза, че има уверение, че проверката ще завърши най-късно във вторник или сряда.

В разсъждение на темата пандемия на коронавирус и България в тези условия, премиерът подчерта, че след като сме охлабили мерките и броят на заразените е започнал да се увеличава “една след една държавите ни слагат в червените зони”.

И поясни: “Сиреч, държави, като се върнат част от протестиращите, на които за наша радост и за радост на всички, демокрацията им е дала възможност да учат в чужбина…. Скоро гледах едно от децата. За огромно съжаление, това че… И проверката, която върви по случая най-късно вторник-сряда ще завърши, са ме уверили хората от МВР – горчиво съжалявам. Никога, никога това не е било толерирано от нас.

Но, неговият дядо-комунист (на студента Марчев) не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоктивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране