16.11.2020 | 10:01
Джамбазки: Лидери на протестите, които горяха маски, сега са с COVID-19 на апаратно дишане
Ако се страхувах да не се заразя, нямаше да стана доброволец в най-заразното място в света, сподели евродепутатът

Лидери на протестите, които горяха маски, сега са с COVID-19 на апаратно дишане във ВМА. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

Ако се страхувах да не се заразя, нямаше да стана доброволец, добави той.

„Страшен пиар е това да си в реанимацията на най-заразното място в света! Ние обаче не бием тъпана, че сме доброволци, защото е неморално, а и защото не знаех дали ще се справим“, призна евродепутатът, който сега работи като санитар във ВМА.

Сред болните от коронавирус във ВМА има млади хора в тежко състояние, добави той.

„Работата ни като санитари е на смени. Задачата ни е да осигуряваме въздух на лекарите като чистим непрекъснато, поливаме с препарати, изнасяме марли, спринцовки. Трябва да се чисти, за да останат лекарите здрави“, обясни Джамбазки.

Видях реаниматор, който след нощна смяна изчака до 18 часа вечерта на следващия ден, за да се транспортира последния пациент, добави той.

Няма медицински сестри достатъчно в България не само заради пандемията, а защото българското общество търпеше и се правеше, че не вижда колко унизително е заплащането на труда им, коментира евродепутатът.

Когато пандемията свърши, ще бъдем принудени да поправим системите на здравеопазването и на обществения ред, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране