21.11.2020 | 19:44
Джамбазки се закани: Ако пак дойдат да трошат, отново грабвам маркуча
ВМРО не е клуб по везане на гоблени, тросна се евродепутатът

Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркуча, отсече пред Канал 3 зам.-шефът на партията Ангел Джамбазки. Той визира скандала от вечерта на протеста пред централата на организацията, когато бе уловен в кадър как мята димки и полива бунтарите с маркуч от последния етаж на сградата.

Евродепутатът обсни, че ако протестиращите бяха заявили мирно събитие, няма нищо лошо. „Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин.“, каза евродепутатът.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. „Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема.“ Той не го назова по име, но вероятно става дума за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

За работата си като доброволец-санитар във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. „Не си правя реклама, затова и не го оповестих.“, каза Джамбазки.

По казуса Северна Македония, евродепутатът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъсдство, за да влезе в ЕС. „Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал.“

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. „На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език.“ Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране