29.06.2020 | 0:57
Джокович на съд заради „Адриа тур“
Срещу световния №1 в тениса ще има дело за нанесени непреки вреди върху хора

Новак Джокович ще бъде подведен под съдебна отговорност заради скандала с коронавируса в Белград и Задар, твърди швейцарският вестник „Блик“ и пояснява, че срещу световния №1 в тениса ще има дело за нанесени непреки вреди върху хора. Един от пострадалите е и Григор Димитров, който напусна преждевременно турнира в Хърватия, а по-късно обяви, че е диагностициран с КОВИД-19.

„Ако се установи, че на хората са нанесени вреди, тъй като хигиенните правила очевидно не са се спазвали на „Адриа Тур“, Джокович е заплашен от съд като съорганизатор“, пише изданието.

В Белград и Задар Новак проведе два турнира с публика без дистанция по трибуните. В сръбската столица той даже събра Димитров и компания в нощен клуб. След това българинът отскочи за часове до Хасково, където разкри, че мерки в Белград въобще не е имало. След това българинът  пристигна в Задар, където вече беше болен и игра с Борна Чорич. На следващия ден от Монако Григор обяви, че е заразен. След това с коронавирус се оказаха Чорич, треньорът на Димитров Крис Гро, физиотерапевтите на Григор и Ноле, Виктор Троицки и бременната му съпруга Александра, а накрая и самият Джокович и жена му Йелена.

По-късно и треньорът на Джокера Горен Иванишевич призна, че е болен. Той е дал положителен тест от третия път. Иванишевич беше организатор на надпреварата в Задар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране