14.02.2020 | 0:13
Едмонд Назарян е новият герой на борбата
Даниел Александров остана със сребро на европейското

Едмонд Назарян беше посрещнат като новия герой на българската борба. 18-годишният талант беше обсипан с поздрави и закичен с венец на прибиране от Рим, където при дебюта си при мъжете стана еврошампион. Приятелите на Еди даже го понесоха на ръце под бурните аплодисменти на събралите се хора на летище „София“. С възгласи „Браво, шампионе“ го посрещна и световният и европейски шампион Иво Ангелов. Двамата са основни съперници за място за Олимпиадата в Токио през лятото. Квалификациите са пролетта, а категорията е 60 кг. Назарян сега стана първенец до 55 кг.

„Надявам се да продължа с успехите. Тренирам всеки ден и искам да донеса такава радост на моите приятели и цяла България. Всичко се получава, когато вярвам в себе си. На това ме е учил моят баща. Казва ми: „Излизаш и се бориш, да има битка и бой до край, до последната секунда даваш всичко от себе си.“ Това и правя. Радвам се, че го изненадах. Никой не очакваше такъв дебют от мен. Заведоха ме на това първенство само, за да натрупам опит. За Олимпиадата съм още малък, но треньорите решават. Ще продължа да се състезавам и в моята възраст. Ако треньорите решат ще се боря, но не зависи от мен. Готов съм да се боря за квота“, закани се Назарян.

Пак при „класиците“ Даниел Александров (82) заслужи сребро, след като за титлата падна от Рафиг Хусеинов (Азер) с 1:2 т. Това беше първи финал за „Рамбо от Дупница“, който има и три бронза. „Среброто е кръв, пот и лишения. Удовлетворен съм, но и разочарован. Не можах да се подготвя добре функционално заради контузия. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за Олимпиадата“, обяви Александров.

При жените за титлите снощи спориха Биляна Дудова (59) и Миглена Селишка (50). Първата излезе срещу Анастасия Нихита (Мол), като за трикратната шампионка на Стария континент в различни категории, това беше четвърти пореден еврофинал. Селишка се бори с Оксана Ливач (Укр), от която загуби на финала на Евро 2019 в Букурещ. Снощи на тепиха се качи и еврошампионката от последните 2 г. Тайбе Юсеин (62).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране