23.09.2018 | 13:31
Г-жа Нинова стана вече Г-жа Лъжа заради безпардонното й лъготене
Представителите на ГЕРБ в европарламента гласуваха срещу отнемането на гласа на Унгария, заяви Тома Биков

За съжаление ще трябва да отчетем очевидни неща – тази наша пресконференция е породена от абсолютно безпардонното лъготене на госпожа Нинова. Трябва да даваме тази пресконференция заради един политик, наричан вече Госпожа Лъжа. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на пресконференция в централата на партията.

Тя бе свикана заради словесната престрелка между управляващите и опозицията по повод гласуването на представителите на ГЕРБ в европарламента за отнемането на гласа на Унгария.

„В Европейския парламент нашите депутати гласуваха срещу отнемането на гласа на Унгария по принципни позиции – това не е европейско“, разясни Тома Биков. „Когато тази тема бъде поставена – не знаем кога, ние ще застъпим същата позиция.

За разлика от БСП, които имат четирима евродепутати и са се държали по четири различни начина. Единият е гласувал „за“ – г-н Станишев, другият е „против“- г-н Неков, г-н Курумбашев е бил в зала, но не е гласувал и не е ясно защо, г-н Пирински не е бил в залата, въпреки, че г-жа Нинова определя точката като най-важна за партията й.

Вадим си извода, че г-жа Нинова изразява лична позиция, а не тази на БСП“, заяви той и допълни, че след като е минало гласуването в ЕП Корнелия Нинова е събрала ръководството на БСП, които са взели решение да са против декларацията.

Декларация, която е подкрепена от нейния европейски началник (Станишев). Забележете – след като е минало гласуването, тя е заела позиция. Имаше един актуален политически лаф – исках да гласувам, но нямах желание. Това е позицията на БСП и на г-жа Нинова, чиято партия не я слуша. Партията има друга позиция, а каква е не можем да кажем, защото не можем да разбере.

Въпреки че ни е крайно неприятно да обясняваме очевидни неща, бяхме принудени за пореден път да опровергаваме думи на един политик станал известен с прозвището г-жа Лъжа. Добре лъже, но все по-недобре с времето започва да се справя и с тази длъжност“, каза още Биков.

„Ако Корнелия Нинова споделя нашите принципи, мисленето на евродепутатите ни, които са били в зала и са изразили позиция, може да стане индивидуален член на ЕНП и да подкрепя нашите позиции. БСП най-вероятно ще остане в ПЕС. Виждаме, че евродепутатите на БСП гласуват по различен начин, в синхрон с крайната левица на Европа – в лицето на комунистите, на анархистите и ПЕС, където членува БСП“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране