29.07.2020 | 17:17
Гарантирано от ГЕРБ! Свалиха репортажа за Борисов от Враца
От телевизията отказват коментар, което означава, че върху нея е оказан натиск от ГЕРБ

Критичен репортаж на ТВ Враца за вчерашното посещение на премиера Бойко Борисов в града набра популярност в мрежата като пример за независима регионална журналистика, а часове по-късно мистериозно изчезна от платформата Youtube.

Репортажът отразява визитата на Борисов, който пристигна в града с джипа си и бе посрещнат с аплодисменти и одобрителни скандирания от граждани. „Бойко, Бойко!“, „Блaгoдaрим ти Бoйкo. Ти нaпрaви нaй-хубaвoтo нeщo зa нac“, „Aкo бeшe лecнo, Oрeшaрcки дa гo e нaпрaвил“ – бяха част от скандиранията на посрещачите.

В репортажа си ТВ Враца разкрива, че посрещачите изглеждат като организирани от ГЕРБ. Става ясно още, че oфициaлнo cъoбщeниe до медиите в региона зa пoceщeниeтo нa премиера нe e имaлo, а местните журналисти не са допуснати вътрe до събитието. След като Борисов хвали ремонта на пътя Ботевград-Мездра, журналист от ТВ Враца го контрира, че това е можело да стане още преди 10 години, но тогава парите са пренасочени за друго трасе. Агитката обаче не оставя Борисов да отговори и започва да подвиква към журналистката. След това Борисов обяснява, че в първия мандат трябвало да се направи пътят до Богров, магистрала „Тракия“, „Люлин“, „Струма“. Репортажът продължава с разказ как правителството на Борисов е лишило региона от ремонт на пътя, защото е отклонило парите.

Видео от профила на Борисов, в което са заснето част от срещите му с агитките и журналисти. След 15-тата минута се чува следният разговор:

Репортер: „Втори път идвате инкогнито във Враца. Защо инкогнито?“

Борисов: „Така като ме гледаш, инкогнито ли съм?“

Друг репортер: „Е, това са Ваши хора.“

Борисов: „Еми наши, кои са да?“

Човек от агитката: „Всички сме негови хора.“

От телевизията отказват коментар, което означава, че върху нея е оказан натиск от ГЕРБ да изтрият разобличаващото видео.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране