25.07.2015 | 1:44
Гърците ядосани: Българите правят секс на плажа, мъкнат хладилни чанти и сеят боклуци
Докараха ни нов морал, а и не харчат пукнат лев, жалват се комшиите

От негативен нов морал, донесен от България, се оплакаха гърците от района на Комотини и Фенера. Те се жалват, че българите правят секс на плажа, пред очите на всички останали. Инцидентът, както го нарича гръцкото издание “О хронос”, станал до бунгалата на село Фенери, където се настанили българите.

Българските граждани в бунгалата се множали неимоверно, тъй като през уикенда там пристигали роднини и приятели, които намерили  начин за безплатна ваканция. Сред тях именно била и двойката, която демонстрирала “публично неприличие”. “Очевидно те са възхитени от нашия регион и си мислят, че тук всичко е позволено”, вайкат се местните, които видели как двойката се натиска на плиткото в морето и е наблюдавана от балконите на бунгалата. И възкликват: Не искаме да ставаме свидетели на порно!!!!

„В края на юли миналата година и през целия август на плажовете в района на Фанари се появи една категория туристи от Кърджалийско и други региони в Южна България, които, меко казано, нанесе щети на бизнеса. Уви, тази година подраниха и положението става нетърпимо. Искат да ползват чадъри и шезлонги, а дори едно кафе не си поръчват. Носят хладилни чанти, торби с храна и питиета. Оставят мръсотия след себе си”, разказва преди дни собственик на бийч бар край Фанари.

Идващите от България туристи не харчели на плажа, превземали обществени зелени площи, оставяли тонове боклуци след себе си – оплаквали се на собствениците на бийч баровете във Фанари дошлите на плаж жители на Комотини. Политиците ни да се замислят за въвеждане на винетна такса за идващите в Гърция туристи в размер на 5 евро, гласи едно от предложенията на комшиите.

А ето какво писмо публикува излизащият в Комотини всекидневник „ О хронос”:

„Съществува един вариант на това, което наричаме „туризъм от Балканите”. Този, който оставя след себе си боклуци, превзема обществени зелени площи и не предлага нищо за местната икономика. Хотели, ресторанти и шезлонги, пълни с български туристи е другият вариант на това, което наричаме „туризъм от Балканите”, защото там картинката е съвсем различна.

Наш съгражданин, който е почивал във Фанари описва практиката на туристите от първия вариант и настоява да се даде гласност на проблема, защото смята, че той се увеличава с повишаването на температурите.

Снимките са достатъчно красноречиви и за тях не е нужно да се изписват хиляди думи, тъй като те показват обществени паркове, обитавани от българи, които явно или нямат пари, или не искат да ги харчат. Всеки един българин се чувства свободен да се настани там, където намери или му хареса. Читателят ни приканва за “Актуализация – въпрос – протест” пред всеки „отговорен” в общината, района или полицията. Горичката на плажа Баракуда (Barracuda) е под българска окупация! Същото се случва на плажовете на Меси и Моливотис и навсякъде другаде! И не говоря за паркираните коли. Това беше потенциално мини къмпинг… Какви палатки, какви легла, какви дрехи, прострени по дърветата, маси, столове и какво ли още не, можем да си представим. Разбираемо е, че от 17 чадъри, поставени от Общината, 14 бяха …запазени още от вечерта от тези „туристи”!

Въпрос: разрешен е безплатният къмпинг? …; Значи мога да дойда със семейството си утре и да си опънем една палатка за няколко дни? …; Доколкото знам обаче това е забранено и не само забранено, ами подлежи и на санкция! Въпросът ми е: забраната само за гърци ли важи?

Тези “туристи” не дават и една стотинка в гръцката съкровищница! Спането безплатно, храната безплатна, защото те ядат това, което носят от домовете си, банята е безплатна, тъй като има свободни плажове, безплатен е бензинът защото идват с пълни резервоари от родината си и всички влизат и излизат от Гърция, когато пожелаят. Идват и ползват всичко наше безплатно. Защо нито един политик не е така проницателен, та да помисли за постановяване на прословутата “винетка” от 5 евро за влизане и в Гърция, така както ние, гърците плащаме за влизане в България? Миналият уикенд през страната ни са преминали 60 000 българи, и това е цяло лято, пък вече и през цялата година. Колко евра губим! Защо трябва само ние да плащаме?

И ще завърша с огромното възмущение, че боклуците са осеяни навсякъде, та дори и тези, които все пак са в контейнери съперничат по височина на планина…

Забележка: Разбира се, не очаквам да се случи нещо от факта, че съм ви писал…все пак всички принадлежим към Европа и приветствам с „добре дошъл” растежа…!”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране