28.04.2021 | 11:20
ГЕРБ + ДПС + БСП = ВНЛ!?
Програмата на парламента е била подкрепена на председателски съвет от трите партии на статуквото. Защо обаче гласуваха обратно в пленарна зала?!

ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха днешното заседание на Народното събрание, защото техните депутати гласуваха срещу предложения от ръководството на парламента дневен ред.

„Най-краткото заседание на 45-тото Народно събрание. Досега. 11 минути. Толкова им се работеше днес на партиите на статуквото. Защо това е възмутително? Програмата на Народното събрание се уточнява предварително на председателски съвет. т. е. ГЕРБ + ДПС + БСП са се съгласили предварително с точките от седмичния дневен ред. В зала обаче гласуват друго. Как се работи с хора, които не държат на думата си дори за 15-тина минути, аз не знам“, коментира гражданката Силвия Атипова във Facebook. Мнението ѝ беше подкрепено от карикатуриста Христо Комарницки.

„ГЕРБ, БСП и ДПС постоянно бламират работата на това НС, но въпреки това има някакви хора, които настояват, че правителство на останалите в рамките на този парламент е възможно… простете, но това ми се струва или наивно, или глупаво, или умишлено. Наистина не разбирам“, възмути се журналистът Ивет Добромирова.

„След като ГЕРБ, ДПС и БСП заедно провалиха заседанието на парламента, има само един въпрос. Какво искат?“, зачуди се журналистът Полина Паунова.

„Абсолютно не ми е ясен нито интересът на ДПС, нито на БСП в тази каша. Явно има нещо трето, което не виждаме“, разсъждава политологът проф. Евгений Дайнов.

Според други мнения из социалните мрежи ГЕРБ, БСП и ДПС искат да не се приеме нов Изборен кодекс и да се отиде на избори със стария, за да се запази статуквото в държавата.

„ГЕРБ/ДПС/БСП търсят четвърти за белот“, пошегува се на свой ред известният с колажите си Валдес Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране