18.11.2020 | 11:59
ГЕРБ клекнаха: Ще има семейни помощи за всички деца
Финансовият министър Кирил Ананиев се е съгласил надбавки да има всички деца
Кирил Ананиев

След натиск от страната на ВМРО и острата реакция на полицаите, ГЕРБ все пак ще удържат на обещанието си догодина в бюджета да залегнат средства за семейни помощи за всички деца.

Първоначално управляващите обявиха този проект, но по-късно, между първо и второ четене на бюджета, стана ясно, че парите ще се пренасочат за увеличение на заплатите в МВР и бонуси за лекарите. Което бе посрещнато от полицаите с остри критики и заплахи за нови протести. Коалиционните партньори от ВМРО пък реагираха с абсолютно несъгласие и заявиха, че няма да подкрепят запазването на подоходния критерий за месечните помощи.

Днес съпредседателят на групата на Патриотите Искрен Веселинов обяви във Фейсбук, че финансовият министър Кирил Ананиев се е съгласил надбавки да има всички деца.

Върви се към втори вариант, пише Веселинов. Семействата с ниски доходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – като родителите да намалят с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат ще разполагат с по 450 лева годишна подкрепа.

За този вариант Веселинов съобщи и пред БНР преди дни: „А именно всяко дете да усети някакъв елемент от държавната грижа. Ако приходите в бюджета не са достатъчни, вместо да получават родителите пари пряко от бюджета, да имат възможност да усвоят част от доходите си, които така или иначе внасят данъци и да се получи същия ефект. Тези 50 лв. ще се получат косвено чрез намаляване данъците на родителите. Ако остане този подоходен критерий, това е резервен вариант“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране