14.10.2019 | 20:54
ГЕРБ в Добрич използват деца за партийна агитация
Децата са получили раници, химикалки и календарчета с логото на ГЕРБ

ГЕРБ и СДС в Добрич използват деца за партийна агитация. Зам.-областният управител Красимир Николов, който е и кандидат за общински съветник в листата на управляващата партия, в неделния ден е раздавал рекламни материали на малчугани. Децата са получили раници, химикалки и календарчета с логото на ГЕРБ. Раздаването на агитационните партийни подаръци е станало по време на срещата на кандидата на ГЕРБ за кмет на Добрич Надежда Петкова. За да прикрият неправомерните си действия, управляващите отказали достъп на журналисти и не им позволили да снимат.

Това не е първият случай, в който ГЕРБ в града на Живко Мартинов-Суджука, включват деца в предизборните си изяви. Партийните функционери вече скандализираха обществеността с откриването на предизборната си кампания, в която част от участниците в мероприятието отново бяха малчугани. Шествието из улиците на Добрич тогава се водеше от група невръстни гайдари. По-късно Надежда Петкова превърна откриването на ремонтираната зала „Добротица“ в партийно мероприятие, като се снима отново с дечица. Сред усмихнатите участници се кипри спортният министър Красен Кралев (на снимката).

Припомняме, че според българското законодателство е абсолютно забранено да се замесват деца в каквито и да е партийни изяви. Надежда Петкова и предизборният й щаб обаче демонстрират липса на елементарна правна култура и нагло газят законите, коментират възмутени жители на добруджанския град.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране