29.09.2020 | 19:41
Гешев бе освиркан мощно от протестиращи в Хасково (видео)
Гражданин го попита "Кога ще разследвате 700-те милиона на Горанов?", на което той само се усмихна

Главният прокурор Иван Гешев бе освиркан от протестиращи пред съдебната палата в Хасково. Група недоволни изчакаха той да излезе от съвещание с местните прокурори и започнаха да викат „Оставка!“. Гешев първоначално ги насърчи да викат по-силно, но след това отказа да отговаря на въпросите им, качи се в колата и потегли. Гражданин го попита „Кога ще разследвате 700-те милиона на Горанов?„, на което Гешев само се усмихна. Случката бе заснета от онлайн изданието Xnews.

Според местни главният прокурор в бил в града инкогнито. Посещението му във вторник не беше обявено от пресцентъра на прокуратурата, който впоследствие съобщи за състояла се работна среща с окръжната и районна прокуратури.

Самият Гешев отказа да дава изявления и пред медиите. Каза само, че щяло да има съобщение.

Близо три месеца продължават протестите с искания за оставка на кабинета и главния прокурор. Гешев няколко пъти обяви, че няма да се оттегли от поста си. Същото твърди и премиерът Бойко Борисов, който в последните седмици комуникира с публиката единствено чрез видеа от премиерския джип и не смее да се появи дори в парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране