28.07.2018 | 21:36
Голът на Павар е най-красивият в Русия

Френският защитник е първият европеец с приза

Французинът Бенжамен Павар спечели наградата за най-красив гол на Световното първенство в Русия.

22-годишният десен бек беше отличен за попадението си при зрелищната победа с 4:3 срещу Аржентина в 1/8-финалите. Освен че беше много впечатляващ, голът на Павар дойде в решаващ момент. Аржентина направи обрат и беше повела с 2:1 в 57-ата минута, но само 9 по-късно крайният защитник на Щутгарт изравни. След центриране отляво на другия краен бранител – Лука Ернандес, Павар посрещна топката от ждроб на границата на наказателното поле и по диагонала не остави никакви шансове на вратаря Франко Армани.

Голът от пряк свободен удар на колумбиеца Хосе Кинтеро във вратата на Япония (1:2) зае второто място в гласуването на официалния сайт на ФИФА. На трето място остана попадението на Лука Модрич при разгрома на Хърватия срещу Аржентина (3:0).

Още един гол от пряк свободен удар – на Кристиано Роналдо за зрелищното равенство между Португалия и Испания (3:3), беше класиран на четвърта позиция. Единственото попадение на Лионел Меси в Русия – при победата с 2:1 срещу Нигерия, зае пето място.

Челната десетка се допълва от головете на руснака Денис Черишев (за 1:0 срещу Хърватия), белгиеца Насер Шадли (3:2 над Япония), нигериеца Ахмед Муса (2:0 над Исландия), португалеца Рикардо Куарешма (1:0 над Иран) и германеца Тони Кроос (2:1 над Швеция).

Павар е първият европеец, който печели отличието за най-красив гол на световното. ФИФА започна да връчва приза от Мондиала в Германия 2006, когато за №1 беше избрано попадението на аржентинеца Макси Родригес срещу Мексико. През 2010 и 2014 г. наградата отиде при други двама южноамериканци – уругваеца Диего Форлан и колумбиеца Хамес Родригес, които бяха и голмайстори на мондиалите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране