22.09.2018 | 0:01
Гонят Роналдо, Юве бие
Антирекорди за Кристиано, Рамос и Ман Сити

Кристиано Роналдо получи първи червен картон при дебюта си за Ювентус в Шампионската лига, но „бианконерите“ показаха, че не зависят от португалеца и постигнаха впечатляващ успех и без 5-кратния и актуален носител на „Златната топка“.

На старта „Старата госпожа“ се справи с Валенсия с 2:0 на ст. „Местая“, а немският рефер Феликс Брих го изгони пресилено след консултация с помощник арбитъра на голлинията още в 29-ата мин. Кристиано се спречка с колумбийския защитник на „прилепите“ Жейсон Мурийо в наказателното поле и той се строполи на тревата. Изнервен от симулацията, Роналдо хвана леко защитника за косата, но след консултацията с помощника Брих влезе в историята с вдигнатия директен пръв червен картон на португалската звезда в 162-рия му мач в Лигата. На излизане от терена Кристиано се разплака. Успехът на гостите донесе босненецът Миралем Пянич (45 и 51) от дузпи. Тъкмо преди паузата Дани Парехо вдигна високо крака си в наказателното поле и изрита в главата Жоао Кансело, а във втората Мурийо тръшна Леонардо Бонучи.

„Със сигурност ВАР (системата за видеоповторения) би помогнала на съдията, защото да останеш с десет души в 29-ата мин. за такава ситуация е разочароващо. Рискувахме да загубим, но сега само се надяваме да не бъде наказан за дълго“, обяви треньорът на Юве Макс Алегри. На почивката пък вицепрезидентът на „бианконерите“ Павел Недвед опитал да стигне до рефера Брих, за да му потърси сметка за спорния червен картон.

Съдиите обаче не обърнали внимание на гневния изблик на чеха. Роналдо може да бъде наказан до 3 мача. Старият му отбор Реал пък разби Рома с 3:0 в Мадрид в първия си евромач след „ерата Роналдо“. На „Бернабеу“ интрига имаше само до почивката, а след нея Гарет Бейл и компания развинтиха „вълците“. Уелсецът вкара в 10-и пореден мач за „Белия балет“, който пък излезе в Шампионската лига без Роналдо за пръв път от 10 март 2009 г., когато беше разгромен от Ливърпул (0:4). Испанският гранд стана първият отбор в историята на евротурнирите с 43 поредни мача на собствен терен, в които неизменно бележи. Досега „Кралският клуб“ делеше рекорда с Тотнъм (1961-1984 г.).

Капитанът Серхио Рамос също постави антирекорд в турнира. Защитникът получи 37-ия си жълт картон и задмина Пол Скоулс (Ман Юнайтед), който остава с 36.
Манчестър Сити също постави антирекорд в турнира, след като стана първият английски тим с 4 поредни загуби. „Гражданите“ сензационно отстъпиха на Лион с 1:2 у дома, а в предното издание паднаха от Базел (1:2) пак на „Етихад“ в реванша от 1/8-финалите, а в следващата фаза отстъпиха пред Ливърпул и в двата мача. В последните си 6 срещи от турнира Сити има само 1 победа. Срещу „хлапетата“ играчите на Пеп Гуардиола отправиха 20 удара посока на вратата, но само бразилецът Бернардо Силва (67) улучи мрежата и оформи резултата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране