15.05.2020 | 1:20
Гонзо вещае фалит на Левски
Тити Папазов още чака акциите на "синия клуб"

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо очаква клубът да фалира по подобие на ЦСКА. Според него множеството разходи и почти никаквите приходи, вкарват клуба в дългова спирала.

„Когато имаш много текущи разходи, а същевременно нямаш приходи, вървиш все надолу, задълженията се трупат главоломно, стават милиони и накрая стигаш до фалит. Както се получи с ЦСКА, така ще се случи и с Левски, ако не се вземат мерки. Аз обаче се надявам в най-скоро време да се намери спасителната сламка и „сините“ да оцелеят, защото съм част от историята на клуба и се притеснявам от последните събития. Целият хаос не заслужава да се случва в отбор с над 100-годишна история и с милиони привърженици, обяви пред „Блиц“ Гонзо.

„Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Тити е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на Левски именно той, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за Левски. Връщах му тези пари допреди 2 години. Сегашното много ме разочарова“, призна пред бТВ бившият президент на Левски Тодор Батков. През 2004 г., когато Майкъл Чорни получи забрана да влиза в България, му наредил да прехвърли акциите на вътрешния министър тогава Георги Петканов. Накрая обаче адвокатът поел контрола.

А Тити Папазов продължава да чака Божков да му подари акциите на Левски. Баскетболният треньор се надяваше да ги получи в сряда, но бизнесменът ги джироса на Бойко Борисов. След като премиерът ги отказа, ценните книжа бяха отнесени на „Герена“, а Папазов се надява все още да ги получи. Такъв вероятно е и планът на самия Борисов, който откакто е във властта, „назначава“ различни лица за собственици на Левски. Затова и Божков реши да му даде властта, защото смята, че Борисов е виновен за състоянието на вековния клуб.

„Лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори. 15 дни живяхме с мисълта, че акциите ще дойдат в България и ще търсим решение, за да не се стигне до фалит. Водих много разговори с Божков. Акциите на футболния клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Васил Левски в музея. Обръщам се не с просия, а с молба към „синята“ общност. На 24 май Левски празнува рожден ден. На рожден ден се ходи с подарък. Целта ни е да съберем 1,5 млн. лв.“, обяви пред бТВ емоционалният Папазов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране