21.06.2020 | 23:00
Григор Димитров е заразен с коронавирус
Най-добрият ни тенисист сам обяви новината в социалните мрежи

Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус. Най-добрият български тенисист се прибра в Монако от турнира в Задар по-рано, след като се почувства болен, но досега не бе ясно дали причината е коронавирус.

Първата ни ракета използва профила си в социалната мрежа „Инстаграм“, за да обяви новината.

„Здравейте, всички – искам да известя феновете си, че дадох положителен тест за коронавирус в Монако. Искам да направя всичко, за да съм сигурен, че всеки, който е бил в контакт с мен през последните дни, ще бъде тестван и ще вземе необходимите мерки. Съжалявам за всяка вреда, която е възможно да съм причинил. Сега съм у дома и се възстановявам. Благодаря за подкрепата, моля ви, пазете се и бъдете здрави.“ написа Гришо в „Инстаграм“.

Григор приключи участието си в благотворителния демонстративен турнир „Адриа Тур“ в Задар с една загуба – от Борна Чорич с 0:2 сета (1:4, 1:4).

Още тогава Димитров не се чувствал добре, но излязал на корта от уважение към публиката и всички свързани с турнира. След края на мача Гришо притесни феновете, отказвайки да се здрависа със съперника си, както и със съдията на стола.

Впоследствие Гришо не излезе на корта във втория си мач – срещу 246-ия в света Педя Кръстин, и бе заменен от местния представител Нино Сердарушич. Най-добрият ни тенисист се надяваше да се възстанови за последния си мач в Хърватия – сблъсък със световния №1 и негов близък приятел – Новак Джокович, но в крайна сметка Димитров отказа участие.

Индикации, че нещо не е наред обаче имаше и преди поражението на старта в Задар, тъй като Димитров пропусна мачовете на двойки.

Турнирът в Задар е втори кръг от „Адриа Тур“. Преди седмица Гришо участва и в Белград, където изигра три мача и отпадна в груповата фаза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране