03.08.2019 | 11:09
Гришо изтегли късата клечка за турнира в Монреал
Хасковлията се натресе на Стан Вавринка

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Монреал срещу Стан Вавринка. Това отреди жребият за Rogers Cup.

Швейцарецът, който се намира под №21 в световната ранглиста, води с 5-4 в преките битки срещу първата ни ракета. Последно двамата играха в трети кръг на Ролан Гарос, където Стан спечели в три тайбрека. Миналата година пък трикратният „мейджър“ шампион се справи с Димитров на Уимбълдън и на US Open.

Последният успех на Григор над Вавринка е на Мастърса в Синсинати преди три години, като тогава той постигна четвърти пореден успех над Стан. На хард балансът е 2-1 в полза на швейцареца.

Ако топ тенисистът ни потегли с успех в Канада, ще играе с Карен Хачанов. Руснакът започва директно от втората фаза на надпреварата. В тяхната четвърт от схемата е още третият поставен Александър Зверев, който започва срещу Мартон Фучович или Камерън Нори.

Rogers Cup се провежда в периода 5-11 август. Първата ни ракета влезе в основната схема от позицията на резерва, след като Пабло Куевас се отказа от участие.

Миналата година, когато Rogers Cup се провеждаше в Торонто, Григор стигна до 1/4-финалите на надпреварата, където бе елиминиран от Кевин Андерсън с 2-6 2-6. Тогава Димитров подобри представянето си от предходния сезон, когато отпадна в третия кръг.

Най-доброто представяне на първата ни ракета в турнира Rogers Cup бе през 2014 г. Тогава той достигна до полуфиналите в Торонто, където отстъпи на Жо-Вилфрид Цонга с 4-6 3-6.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране