31.07.2019 | 9:50
Гришо най-после успя да победи
Българинът надделя срещу американец на старта на турнира в Лос Кабос

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Мексико. Българският тенисист не показа играта от най-успешните си години, но успя да победи със 7:6 (4), 4:6, 7:6(5) американеца Стийв Джонсън.

Ракета номер 1 на страната ни победи този съперник за пети път. В следващия кръг в Лос Кабос Григор Димитров ще се изправи срещу Гуйдо Пея.

Хасковлията срещна сериозни трудности срещу своя опонент на старта на турнира от сериите ATP 250, като видимо личи, че все още търси формата си.

След два месеца без победа Григор Димитров най-после успя да зарадва феновете си, а и самият той да вдигне победоносно ръце след 2 часа и 31 минути игра.

Григор Димитров не започна мача по най-добрия начин, след като беше пробит от Джонсън за 2:0 гейма. Малко по-късно обаче го върна, за да може да изравни играта за 5:5. В крайна сметка в ключовия тайбрек се оказа много съобразителен, но след добър сервис частта беше в полза на българина.

Втората част обаче беше за американеца, който спечели сета с 6:4.

Стигна се до трети, въпреки че класата на Григор Димитров беше видимо по-голяма. Единствено собствените му грешки се оказа решаващи. Мачът изглежда щеше да приключи след 5:2 в полза на хасковлията, но Джонсън стигна до равенство 5:5, а в крайна сметка и тайбрек. В него Димитров отново поведе, но за сетен път демонстрира слабост в психологическо естество и вместо да си осигури 4 мачбола, трябваше двубоят да продължи. За щастие, в полза на Григор, който демонстрира много атрактивно излизане на мрежата. След като беше окуражен от публиката, той вече успя да свърши сам останалото – за победа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране