30.10.2019 | 0:15
Гришо полетя в Париж, постигна обрат над французин
Димитрво се класира във втория кръг на силния "Мастърс"

Григор Димитров се класира на 1/16-финалите от „Мастърс“ 1000 турнира в Париж след фамозен обрат над представителя на домакините Уго Юмбер. Хасковлията се наложи с 4:6, 6:1, 6:2, за да си осигури двубой в следващия кръг, където негов съперник ще бъде добре познатия Давид Гофен.

В срещите между двамата Димитров води убедително със 7:1 победи.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с безупречен сервис на родния тенисист, който взе първия гейм на нула. Последва изравняване от Юмбер, който обаче бе затруднен по време на подаването си. Така се стигна до третото разиграване, в което Гришо изпита сериозни трудности и допусна пробив. По време на второто подаване на французина той също показа слабости, но в крайна сметка успя да затвърди пробива и поведе с 3:1. В следващото разиграване Гришо отново не бе крайно концентриран и направи доста нетипични грешки, но в крайна сметка успя да намали на 2:3. Равностойната игра продължи и ролите отново бяха разменени, като на свой сервис съперникът на хасковлията бе затруднен максимално, но не и достатъчно за пробив, което значеше 2:4. Последва скоростен сервис на Димитров и намаляване на 3:4. В осмото разиграване българинът най-сетне показа много силна игра при посрещане и заслужено стигна до пробив и изравняване от 4:4. За съжаление още в следващия гейм родният тенисист отново не бе крайно концентриран и бързо допусна рибрейк, което значеше 5:4 за Юмбер и възможност за взимане на сета на сервис. Най-лошото се случи и французинът не изпита никакви трудности, за да затвори сета с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна превъзходно за българина, който набързо проби съперника си и с два спечелени сервиса поведе с 3:0. В четвъртия гейм Юмбер намали на 3:1 след безупречно сервиране на 0. Последваха обаче нови силни минути на Димитров и той успя да вземе следващото си подаване, а след това проби, за да поведе с 5:1. На свой сервис хасковлията не се затрудни и успя да затвори частта с повече от категоричното 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част също започна вихрено за Димитров, който набързо проби, а след това спечели и своя сервис, за да поведе с 2:0 в геймовете. Последваха силни сервиси и от двамата тенисисти и след 6 изиграни гейма резултатът бе 4:2 в полза на българина. В седмия гейм българинът показа страхотна игра при посрещане и стигна до нов пробив, с който поведе с 5:2 и си осигури възможност за затваряне на срещата на свой сервис. Добрата игра на българина продължи и той успя да затвори срещата при свое подаване с 6:2.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране