07.07.2020 | 13:30
Христо Иванов атакува по море сарая на Доган, анонимни гардове го изблъскаха (видео)
В този дворец, построен с пари от КТБ, Борисов, Нинова и Доган договаряли бъдещо управление

Анонимни охранители не допуснаха съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов на брега край морското имение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той пристигна там по море заедно с активиста на партията на Иво Мирчев. Опитът им да стъпят на каменистата крайбрежна ивица, която е публична държавна собственост и следователно – достъпна за всички граждани, бе осуетен от няколко млади мъже с препасани чанти диагоналки, които изблъскаха Иванов в морето.

Целият екшън бе излъчван на живо във фейсбук. Иванов и Мирчев заявиха, че територията на имението е публична държавна собственост и имат право да са там.

Накрая ще спукаме лодката и оставате тук„, заплаши един от охранителите.

Срам ме е, че ви карат да участвате в това беззаконие, не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място„, заяви Иванов, който дори и до кръста в морето, продължи без притеснение продължи акцията си по разобличаване на беззаконието.

Преди това двамата с Мирчев успяха символично да забият българското знаме на брега.

Цивилните гардове не пожелаха да се представят, въпреки че многократно бяха питани дали са служители на НСО. Те повтаряха, че имението е частна собственост. Иванов и Мирчев стигнаха до брега край Росенец с лодка. Това е единственият начин човек да се добере до сарая. Всички сухоземни пътища са затворени с бариери и се охраняват.

Т. нар. морски сарай на Доган край Росенец винаги е бил със статут на държава в държавата. За това неведнъж е писал сайтът „Биволъ“, други медии също са се опитвали да се добират дотам или да изтръгнат обяснения от властите кое налага този специален статут на обекта.

Имотът е собственост на компанията „Хермес Солар“, която се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Луксозното имение се ползва от активисти на ДПС. Имотът е част от сделката за приватизацията на „Нефтохим Бургас“ купен от руската компания „Лукойл“ през 1999 г. за 101 млн.долара. По това време лидер на управляващата партия СДС в Бургас и шеф на бюджетната комисия в Народното събрание беше Йордан Цонев, който днес е член на ръководството на ДПС.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране