10.04.2021 | 9:52
И БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов
Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане, заяви Корнелия Нинова

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим“, съобщи лидерката на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. „БСП претърпя тежка загуба, но е сила, без която не може. Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики“, каза още Нинова.

„Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане“, заяви тя.

Вчера подкрепа без участие във властта декларира и ДПС.

Лидерката на БСП не смята да подава оставка, стана ясно от участието в БНТ тази сутрин. Тя настоя, че БСП се нуждае от консолидация в идните 3 месеца, когато може да има и предсрочни избори. Нинова е против скоро да има пак избори, защото смята, че това ще позволи на Борисов да се върне отново на власт. „Той изобщо не замисля оттегляне. Вижте какво става на заседанията на МС. Раздават се концесии за по 35 години срещу смешни пари. Сменят се ръководства на болници, фирми, библиотеки. Окопават се на второ и трето ниво“, подчерта Нинова. Тя призна като грешка, че БСП не е напуснала парламента и че не са подкрепили президента Радев преди изборите. Лидерката съобщи, че след изборите няколко пъти е разговаряла с него по телефона и че са в нормални отношения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране