05.08.2020 | 11:15
И Иван Костов подкрепя протеста срещу Борисов и Гешев
Според бившия министър-председател в България има здравна и икономическа криза, към които се добавят политическа и съдебна

Бившият министър-председател (1997-2001) Иван Костов, който е и бивш лидер на партията, насочила България към ЕС и НАТО в първото десетилетие на прехода, СДС, изказа подкрепа за протестите. Свободна Европа го потърси след участието му в БНР по-рано през седмицата и появилите се спорове дали е подкрепил протеста за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев или пък е разкритикувал демонстрациите.

„Аз съм сред мнозинството български граждани, а това рядко ми се случва – да съм в мнозинството, което подкрепя протеста“, отговори той.

Иван Костов каза още, че в България има здравна и икономическа криза, към които се добавят политическа и съдебна. Бившият премиер оцени като нулеви шансовете на бизнесмена в изгнание Васил Божков в политиката и обясни защо не вярва и на президента Румен Радев.

В България е необходима радикална реформа на съдебната система, каза още Костов. Според него протестите могат да постигнат исканията си, демонстрантите обаче трябва да се опазят от възможно влияние на олигарси върху тях.

Loading...

1 коментар

  1. I Still Remember каза:

    Преди няколко дни беше „против“. Сега е „за“. Много хора си спомнят и „невероятния просперитет“ , в който живяхме по време на неговото управление. Очевидно разчита на късата памет на хората. Вероятно разчита и на това, че хилядите митингуващи някога по площадите са забравили, че е един от предателите на Синятя идея. Но хората помнят мутренските времена, висаджиите, мултаците, приватизационните бонове .
    Никой не се е подигравал така с българската интелигенция както две правителства:на Костов и Станишев – Орешарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране