05.08.2020 | 11:15
И Иван Костов подкрепя протеста срещу Борисов и Гешев
Според бившия министър-председател в България има здравна и икономическа криза, към които се добавят политическа и съдебна

Бившият министър-председател (1997-2001) Иван Костов, който е и бивш лидер на партията, насочила България към ЕС и НАТО в първото десетилетие на прехода, СДС, изказа подкрепа за протестите. Свободна Европа го потърси след участието му в БНР по-рано през седмицата и появилите се спорове дали е подкрепил протеста за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев или пък е разкритикувал демонстрациите.

„Аз съм сред мнозинството български граждани, а това рядко ми се случва – да съм в мнозинството, което подкрепя протеста“, отговори той.

Иван Костов каза още, че в България има здравна и икономическа криза, към които се добавят политическа и съдебна. Бившият премиер оцени като нулеви шансовете на бизнесмена в изгнание Васил Божков в политиката и обясни защо не вярва и на президента Румен Радев.

В България е необходима радикална реформа на съдебната система, каза още Костов. Според него протестите могат да постигнат исканията си, демонстрантите обаче трябва да се опазят от възможно влияние на олигарси върху тях.

1 коментар

  1. I Still Remember каза:

    Преди няколко дни беше „против“. Сега е „за“. Много хора си спомнят и „невероятния просперитет“ , в който живяхме по време на неговото управление. Очевидно разчита на късата памет на хората. Вероятно разчита и на това, че хилядите митингуващи някога по площадите са забравили, че е един от предателите на Синятя идея. Но хората помнят мутренските времена, висаджиите, мултаците, приватизационните бонове .
    Никой не се е подигравал така с българската интелигенция както две правителства:на Костов и Станишев – Орешарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране