14.08.2020 | 13:20
Илиан Василев: Борисов така и не разбра, че е прочетена книга
С пунтамарене иска да си спечели време, за да реализира корупционните си проекти и да се оттегли на бял кон
ГЕРБ и Борисов се опитват да подменят дневния ред на обществото и прехванат инициативата, но предложенията им за промяна на Конституцията и свикване на ВНС са просто поредния ялов опит за опитомяване на протестната енергия и вкарването и в процедури и кръгли маси. Което накрая да я обезмисли. Вярно е, че протестът иска ВНС, но не е първата точка в дневния ред.

Няма как човекът, който делегимира Народното събрание с постоянното си неглижиране, партия, която е отговорна за цялата корупция и де факто крепи модела, сега да иска да го разгражда. По скоро иска да контролира този процес, като го вкара в девета глуха.

Това е нито повече, нито по-малко нова версия на онова ВНС и онази конституция, която роди чудовищата на днешната пленена държава.

Броят на народните представители например е второстепенен въпрос, по-важно е какво прави това НС и дали човекът, който уби парламентаризма, изобщо може да произведе и легитимира промяна.

Предложенията му за ВСС и мандатността не решава по никакъв начин въпрос с прокуратурата, с богопомазаността на главния прокурор – всичко което предлага са палиативи, предназначени да ги запазва. И очевидно са съгласувани с Гешев.

Този ход решава и проблема със служебното правителството, защото Народното събрание действа до избора на членове на ВНС.

Няма съмнение, че това е общо решение на Борисов Доган Пеевски, защото ВНС има място, но не преди провеждането на избори, които да направят електронна, машинно и дистанционно по пощата гласуване. Това е цялата им тактика – за което предупредих – максимално рано да изтеглят ВНС за да използват контрола си върху Системата и да произведат ВНС по свой образ и подобие, като изолират максимален брой хора от възможността да влияят върху промяната, както в чужбина, така и у нас.

За това първо оставка, избори за обикновено народно събрание, промяна в изборните закони, което да гарантира справедлив, представителен и честен изборен процес и чак тогава ВНС.

Борисов така и не разбра че е прочетена книга, особено след като доверието в него е сринато и пунта мара е другото му име. С пунтамарене иска да си спечели време, за да реализира корупционните си проекти и да се оттегли на бял кон. Няма да стане. С тарикатите има само един начин за справяне – оставки.

Мисли че ще вкара протестите и обществото в дебати и разговори. Не, „дебатът“ е прост оставка, и това е предусловие за всичко останало.

Само си представете как този пленен Парламент гласува „по съвест“ за ВНС , без да са получили нареждания от олигарсите и политиците си от задкулисието.

Facebook, Илиан Василев

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране