16.09.2020 | 19:15
Изведоха със сила протестиращите от парламента (видео)
Протестиращите хвърляха яйца и домати по полицейските служители

Изкараха със сила протестиращите майки от „Системата ни убива“ и активисти от „Изправи се.БГ“ от Народното събрание. Те буквално бяха изнасяни с краката напред през един от входовете на сградата откъм бул. „Дондуков“.

Протестиращите хвърляха домати, яйца и бутилки с минерална вода по полицейските служители. Хората скандираха „Мафия“ и „Оставка“.

В 18:30 часа Мая Манолова излезе от сградата. Преди нея от там беше изведен 25-годишният Христо, който е в инвалидна количка. Вера Иванова от „Системата ни убива” каза пред медиите, че служители на НСО са ги ритали.

Момчето с увреждания е получило криза. Затова на място бе извикана линейка и то бе прегледано вътре.

„Цвета Караянчева и НСО го държаха цял ден без тоалетна, това е безчовечно“, каза Манолова.

„Протестиращите бяха изхвърлени с блъскане, с бутане и ритници. Бяха ни избити телефоните, така че да не снимаме“, каза още Мая Манолова.

Тя обясни, че акцията да откажат да напуснат Народното събрание не е била планирана, а в знак на протест, след като са имали разрешение да присъстват на енергийната комисия, която е разглеждала проблема със сметките на „Топлофикация“.

По думите й в последния момент е било отменено правото им да участват в комисията. Именно това ги е накарало да се барикадират в сградата на Народното събрание.

Председателят на парламента Цвета Караянчева даде специален брифинг, на който обясни, че майките са поискали среща в парламента, която не им е отказана.

„Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно в рамките от 16 до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши“, посочи Караянчева.

Полицията получи нареждане от НСО да не допуска повече хора в парламента, докато продължава ситуацията с отказващите да напуснат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране