04.04.2021 | 17:24
Караянчева: Кмет на село и охрана на ДПС заплашили кандидат на ГЕРБ, че „ще вкарат нея и съпруга й в лудница“
Кметът и гардовете му се държали арогантно и заявили, че ГЕРБ ще загуби изборите

Цвета Караянчева информира във фейсбук, че е подала сигнал до 112 заради опит за натиск от страна на кмета на чернооченското село Габрово и охранители на ДПС, които са заплашили кандидатката за народен представител от листата на ГЕРБ Асие Мурад, че „ще вкарат в лудницата“ нея и съпруга й.

Пред избирателната секция, където двамата отишли да гласуват, кметът и гардовете му се държали арогантно и заявили, че ГЕРБ ще загуби изборите, а семейството ще бъде пратено на лечение в психото, посочва Караянчева.

ГЕРБ e eдинствената политическа сила, която успя да пробие хегемонията на ДПС в община Черноочене и всяка подкрепа за ГЕРБ се посреща „на нож“ от местните активисти на Движението. Кметовете на населени места често злоупотребяват с правомощията си като упражняват натиск и принуда върху избирателите пред секциите в деня на вота и се държат като „надзиратели“.

Асие Мурад бе кандидат за кмет на Габрово през 2019 г и стигна до балотаж срещу настоящия кмет Беятин Халим, пише още досегашният председател на Народното събрание.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране