29.10.2020 | 11:30
Караянчева прати БСП при бай Ставри
Шефката на парламента все още не знае кой е водач на групата на „Воля“ в парламента

Шефката на парламента Цвета Караянчева продължава да не знае кой е председател на парламентарната група (ПГ) на „Воля“. Макар и формално, на тази позиция е айтозлийката Гергана Стефанова.

Според Караянчева обаче това е лидерът на партията Веселин Марешки, който е и заместник-председател на Народното събрание. Аптекарският бос изнесе декларация от името на „Воля“, с която нападна БСП и защити управляващите от ГЕРБ. Веселин Марешки обаче е осъден на четири години затвор на втора – предпоследна, инстанция, разказва „Флагман„.

Затова декларацията предизвика протест от страна на Филип Попов от БСП, който обясни, че Караянчева не трябвало да не дава думата на Марешки, ако той не декларира конфликт на интереси предвид присъдата му.

„Разбираме, че трябва да плюе по БСП, за да се спаси – това е разбираемо, но не давайте думата на осъдени на две инстанции“, призова Попов.

„Това беше декларация от името на група на председател на парламентарна група“, отговори му Цвета Караянчева, с което показа, че продължава да не знае, че не Марешки, а Стефанова е формалният шеф на ПГ на „Воля“.

Депутатите от БСП пък започваха да подвикват шеговито на Марешки, като го пратиха при „бай Ставри“ в затвора. Караянчева обаче им отговори: „Е, то и за вас е отворено при бай Ставри“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране