04.02.2019 | 0:01
Кирил Десподов избра №32
С този номер играх в началото, обяви талантът от Кресна при представянето си в Каляри

Кирил Десподов бе представен официално пред медиите в Каляри. Рекордният трансфер за българин от български клуб избра да играе с №32.

Феновете на ЦСКА-Сф видяха в номера посвещение към лелеяната от привържениците вече повече от десетилетие 32-ра титла.

„Избрах №32, защото като малък играех с този номер – на 13-годишна възраст. Надявам да отбележа много голове за Каляри. Ще се раздавам на максимум за фланелката, ще си оставя сърцето на терена и няма да ги разочаровам“, заяви Десподов. Той призна, че от малък се е вълнувал от италианското първенство и с трансфера е сбъднал мечта от детските си години. „Изобщо не се замислих за секунда дали да приема. Знам, че Каляри е отбор с традиции и история. За два дни е трудно да разбереш дали си готов или не. Започнах да навлизам в нещата. Виждам, че физиката е на сериозно ниво тук. Момчетата са много здрави. Аз съм готов, когато треньорът реши, ще влезна в игра. Надявам се да играя още в понеделник (довечера новият му тим посреща Аталанта в последния мач от 22-рия кръг в Серия А), заяви Футболист №1 на България за 2018 г.

„Имам изграден стил. Харесва ми да играя в атака, имам бързина. Не искам да казвам, че приличам на някой, тъй като съм аз. Знам какво ме очаква, знам италианския футбол и ще искам възможно най-бързо да се адаптирам и да вляза в играта. Имам голове и с глава, но предпочитам да бележа с крака. Изпълнявам добри преки свободни удари също така. Харесвам изключително много Франческо Тоти, но неговият стил не е като моя. Моят стил е като на Кристиано Роналдо, който ми е любимият футболист. Стремя се да играя по този начин”, обяви Десподов.

„Разговарях с треньора Роландо Маран още на първата тренировка. Той ми обясни, че ще иска да играя като нападател. Обясни ми също така, че тук има много тактика и ще работим усилено. Имаме време да работим и да се опознаем добре.

Христо Стоичков ми беше първият треньор в професионалния футбол. Той ме взе, когато бях на 15 години. За мен бе огромна чест да говоря с такъв невероятен човек и мотиватор. Той ми казваше, че няма малки и големи, а има можещи и неможещи. Радвам се, че той ми даде пътя да тръгна нагоре.

Радвам се, че съм първият българин в Каляри. Това е голяма отговорност. Мисля, че ще покажа, че българите заслужаваме да играем в Серия „А“, призна той и се закани да положи усилия да научи бързо италиански, за да се разбира добре с играчите и треньора.

Авторитетният ливърпулски вестник Liverpool Echo пък обяви, че местният Евъртън е бил близо до привличането на Десподов. Според медията обаче Десподов бил играч на руския гранд ЦСКА М, за който отбелязал 21 гола само за 22 мача (Головете на нападателя с червения екип са 10). Той има средно по 11,54 спечелени отигравания в атака, което е 50% успеваемост. Той е активен нападател и изглежда ще бъде ключов футболист в Серия А“, отбелязва изданието и изразява съжаление, че след като е подписал договор за 5 години, няма скоро да заиграе в Англия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране