15.12.2018 | 0:01
Кобрата гласи 3 мача догодина
Пулев пак ще се бие в София, спечелил по-малко от $100 000 за победата над Хюи Фюри

Кубрат Пулев разкри, че догодина ще се бие в 3 мача. Такива са условията по договора, който подписа с гигантската промоутърска компания “Топ Ранк” в САЩ. Българският боксьор е официален претендент за световната титла на IBF и във всяка среща ще залага това звание.

„Парите са сериозни, не са като в България и Германия. С Ули (Вегнер) продължаваме да работим, ще видим как ще напаснем нещата. Той ще пътува до Щатите, ОК е. Почти е напуснал „Зауерланд“ и е свободен да работим и да правим големи неща. Такова е нивото и такъв е моментът – за големи неща. Супер е, че не ме слагат в сметките си. Стилът ми е такъв, изчаквам дори в разговори да чуя хората и тогава си казвам тезата. Сега не говорят, но ще заговорят. Сегашният ми договор е по-изгоден от този със „Зауерланд“. През януари отивам във Вегас и там ще тренираме. Брат ми заминава по-рано, защото ще има мач там. Ще се готвим в топ зала на „Топ Ранк’. Тервел ще отиде да се сработва. Има американски треньор от „Топ Ранк“, който ще работи с брат ми и мен“, обяви Пулев при завръщането си от САЩ, където подписа с агенцията на легендарния промоутър Боб Арум.

„Не е нужно да ставам „Спортист на годината“, защото има хора, които са пресни световни и европейски шампиони. Те имат нужда от крила, аз си имам. За мен е достатъчно, че съм в топ 10. Защото съм печелил вече тази награда и не ми е „уау“, нека я дадат на друг заслужил.

Еди Хърн само си приказва, не трябва да се взима предвид какво говори. IBF също трябва да си кажат думата, за мен няма значение дали ще е октомври 2019-а или 2020-а. Дали ще е 6 месеца по-късно, не ме интересува. Не е само Антъни Джошуа. Имам си и други съперници, с които трябва да се справя.

Ще има мачове и в България. Винаги съм го настоявал, парите не играят роля. Пак ще направя необходимото да има мач в България. Глупости са приказките, че съм взел милионите и няма да правя битки в България. Даже почти не съм на печалба от мача с Хюи Фюри тук, не съм взел и 10% от милиона, който се визира като хонорар“, каза още Пулев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране