07.10.2020 | 14:07
Кой и как мотивира малтийката Мецола да направи 36 поправки в декларацията за България?
Усърдието на тези депутатка буди много въпроси, най-малкото защото тя няма как да познава в такава дълбочина политическия живот у нас
От понеделник върховенството на закона и протестите в България са във фокуса на вниманието на ЕС. Всичко започна с дебат в Европейския парламент и ще приключи с резолюция, която ще бъде гласувана в четвъртък.
Основният текст на резолюцията вече е готов, но евродепутатите имаха възможност да внесат своите предложения за изменения. В повечето случаи депутатите имат по една, две или максимум три поправки. Ето защо активността на една малтийска евродепутатка по отношение на резолюцията за България предизвика всеобщо удивление.
Става дума за Роберта Мецола от ЕНП, която е внесла 36 поправки. Още по-интересно е, че всичките й предложения са в посока обезсмисляне на декларацията и злепоставяне на политическите опоненти на управляващите в България. Мецола настоява да фигурира текст, в който се твърди, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести”.
Сред общо 36-те поправки, които целят силно да смекчат острия тон срещу правителството в документа, евродепутатката Мецола предлага текст, в който очевидно визира съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев.
Усърдието на тези депутатка буди много въпроси, най-малкото защото тя няма как да познава в такава дълбочина политическия живот у нас и да знае за такива нюанси, част от които са убягнали дори и на публиката в България. Затова остава да допуснем, че тази жена или се занимава само с България, което е много малко вероятно, или просто някой й е диктувал какво да напише. И тя го направила или от любов към истината, или поради някаква друга страст.
Рени Никифорова, Дебати

2 коментара

  1. Костов каза:

    Много си елементарен Ха Ха Ха. Интелект – 0

  2. Хахаха каза:

    За зелената активска може да плюе по България, за активиската на ЕНП не може да плюе?!?!
    Ха ха ха
    И протестиращи и управляващи един дол дренки!!!
    Искат кокала!
    Плаща се и на ирландката екоактивиска, плаща се се и на малтиката от ЕНП!
    Те това е България!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране