04.06.2020 | 15:36
КОЙ накара Спас Русев да плати 3 млн. лв. от дълговете на „Левски“?
Клубът има дългове и към близката до ГЕРЛБ строителна фирма "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ"

Навръх 66-ия си рожден ден бившият собственик на „Левски“ Спас Русев е погасил с лични средства малко повече от 3 милиона лева задължения на „сините“ към „Виваком“, съобщи бТВ.

Реалното задължение на клуба към телекомуникационната компания е било в размер на 1.4 милиона евро, но с лихвите сумата е надхвърлила 3 милиона лева.

Спас Русев бе собственик на „сините“ от 2016 до 2019 г., а през март миналата година окончателно се раздели с клуба, когато контролният пакет акции премина у дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов.

Преди няколко дни мажоритарният дял акции от 86.6% бе джиросан безвъзмездно на Наско Сираков. Засега обаче не е ясно кой и как ще издържа тима.

Спас Русев е най-големият акционер в телекомуникационната компания. „Виваком“ беше генерален спонсор на „Левски“ по време на управлението на Русев в клуба, и дори името на фирмата бе добавено към това на стадиона на „сините“, за да стане „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Сред големите задължения на „Левски“ остават месечните вноски към НАП, които са в размер на 143 000 лв. и от февруари се покриват благодарение на даренията на феновете.

Клубът има дългове към строителната фирма „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“, която изгради Сектор „А“ на „Герена“, към агенти, бивши и настоящи футболисти на тима.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране