10.04.2021 | 22:23
Коритаров стискал душата в ефир, ваксината ли го уби?
В последното си предаване, той не можеше да си поеме въздух, мъчеше го суха кашлица, а на финала и вените му изхвръкнаха застрашително на повърхността на лицето му

Когато през 2013-а 91-годишният Петко Бочаров водеше часове наред студиото на Нова за референдума „За и против АЕЦ „Белене”, изглеждаше по-жизнен и по във форма от Георги Коритаров в последния му ефир за ТВ „Европа”.

В понеделник ерудитът с агентурен ДС псевдоним Алберт буквално береше душа в предаването си „Свободна зона”.

Той не можеше да си поеме въздух, мъчеше го суха кашлица, а на финала и вените му изхвръкнаха застрашително на повърхността на лицето му, пише в последния си брой в. „Уикенд”.

Едновременно пожълтял и почервенял, журналистът нямаше сили да поддържа разговор с госта си Йордан Ефтимов и беше оставил литературния критик на режим монолог.

Зрителите на телевизия „Европа” си дадоха сметка, че на Коритаров му е зле, но не предполагаха, че никога повече няма да го видят на екран. След финалните надписи водещият се почувствал още по-зле и припада.Наложило се сащисаните му колеги да викнат линейка. Колата на „Бърза помощ” го закарала в „Токуда”. В болницата му направили PCR тест за коронавирус, който се оказал положителен. Диагностицирали го и със сърдечна недостатъчност.

„Трудно дишаше, не можеше да се изкашля, сърцето му прескачаше. Като се влоши, потърсихме специализирана медицинска помощ”, обяснявал впоследствие директорът на новинарския канал Георги Харизанов.

Пред адаша си Коритаров споделил, че е ваксиниран с първа доза срещу коронавируса и предстояло да му сложат втората. Явно не са съвсем прави лекарите, когато казват, че който се имунизирал дори и с една инжекция, е застрахован от тежко протичане на Ковид-инфекцията.

При звездата на „Свободна зона” боледуването се оказа не просто тежко, а направо смъртоносно. Във вторник сутринта Георги вече не беше между живите, а новината за кончината му потресе цяла България.

Не е изключено именно ваксината да се е оказала виновна за преждевременната смърт на именития журналист, подозират негови познати. Не се наемаме да гадаем дали имунизацията е предизвикала нежелани кръвни съсиреци в органите на Коритаров, но не може да отрече, че е повлияла на личната му съпротива срещу вируса.

Преди да му бият инжекцията, той нямаше измамното усещане, че защитен от заразата и спазваше стриктно противоепидемичните мерки. Дори предаването си водеше с гумени ръкавици, а интервютата с гостите си провеждаше предимно онлайн, та никой да не му диша в лицето.

Дори легендарният бивш вицепремиер, външен министър и лидер на казионното БЗНС Виктор Вълков му се чудеше, че толкова се страхува от Ковид19.

„Гледам и недоумявам защо все е с черни ръкавици в студиото. От кого се пази? Та той почти винаги е сам пред микрофона, със събеседниците разговаря по телефона и скайп. Само от време на време край него е онзи човечец Нойзи”, заяви преди няколко месеца неформалният говорител на митичния кръг „Монтерей”.

Да, ваксинацията определено успокои Коритаров и му създаде чувството, че коронавирусът не е заплаха за него. Знаменитият журналист не само захвърли латексовите ръкавиците, но и започна да ходи без маска по улиците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране