09.02.2020 | 13:23
Корнелия Нинова не смята, че президентът се готви да прави партия
Тя е на мнение, че няма достатъчно основания за наложените от САЩ санкции на съдията Андон Миталов заради корупция

Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия“, заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. На хипотезата кой може да загуби, ако държавният глава създаде партия, тя отговори, че това няма да е удар за БСП, а по-скоро алтернатива на ГЕРБ. „Подкрепяме президента Радев, имаме си собствена партийна програма и я следваме. Наша група участва във всички протести пред НС и в страната, и ще засилим това присъствие“, заяви Корнелия Нинова.

Според нея сваленото доверие на президента към правителството, е резултат от последователната политика на Румен Радев. „Струва ми се като поредната стъпка от неговото последователно поведение, преди да бъде избран…Снемането на доверието от правителството е тежка, силна стъпка, но това е градация“, заяви лидерът на БСП. Нинова е на мнение, че отправените от ГЕРБ заплахите за импийчмънт на президента са част от тревожен процес – атака срещу всеки, който критикува правителството. „Отговорът на това нещо е само един – заедно срещу диктатурата и всички, които искаме свободна, нормална държава, да се обединяваме срещу диктатурата“, категорична е Нинова.

Лидерът на БСП смята, че новият главен прокурор Иван Гешев е много активен след встъпването си в длъжност, но „ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди“. Нинова е на мнение, че няма достатъчно основания за наложените от САЩ санкции на съдията Андон Миталов заради корупция. „Фактът със съдия Миталов е недостатъчен – така че твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов да получи награда от президента Путин, е юридическо невярно и не звучи убедително“, смята тя.

Миналата седмица Нинова беше в Брюксел, където посети евроинституциите и се срещна с новия европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. „Обхванахме всички проблеми и открити въпроси. Темите, по които разговаряхме – финансирането на различните държави, зелената сделка, инвестициите“, разказа Нинова. Кьовеши ще дойде в България през март, когато отново щяла да разговаря с представители на опозицията. „Потвърди се усещането ми, че българското правителство не защитава добре националните ни интереси“, е заключението на Нинова от визитата й в Брюксел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране