06.08.2018 | 21:28
Кошмар за ЦСКА, „Лудогорец“ с луд късмет на еврожребия

ЦСКА изтегли възможно най-тежкия съперник за плейофите в Лига Европа, докато „Лудогорец“ имаше късмет и се падна с най-добрия вариант.

Последното препятствие за „червените“ преди груповата фаза ще е победителят от двойката между италианския „Аталанта“ и израелския „Апоел“ (Хайфа). Това безспорно бе вариант, който никой на „Армията“ не си пожелаваше. В първия мач на 23 август ЦСКА ще е гост, а в реванша на 30 август ще домакинства в София. Италианският тим е сочен за фаворит както в мачовете с „Апоел“, така и евентуално в тези с ЦСКА.

Достатъчно е да се каже, че в предишния кръг тимът от Бергамо размаза с общ резултат 10:2 босненския „Сараево“, който пък преди 6 години успя да елиминира „Левски“. Иначе „Аталанта“ не домакинства европейските си мачове в Бергамо, а в Болоня. За да стигне обаче до финалната битка, ЦСКА първо трябва да се справи с датския „Копенхаген“. Първата среща е този четвъртък от 20:45 часа на Националния стадион. Мачът ще бъде ръководен от най-проспериращия белгийски съдия Барт Вертенген. Той е на 30 години и за рекордно кратко време се превърна в международен съдия. Извън футбола пък Вертенген по професия е доктор и работи в болницата в град Рьозеларе.

Допълнителен стимул за „армейците“ ще бъде и картотекирането на национала Станислав Манолев. Той се възстанови от травма и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро, а клубът го записа в груповия лист.

Коренно различен бе късметът на „Лудогорец“. Шампионите ще мерят сили с грузинския „Торпедо“ (Кутаиси) или албанския „Кукеши“. Това безспорно бе най-желаната двойка от разградчани, още повече че тимът бе в урната на непоставените и се размина с отбори като БАТЕ (Борисов) и „Селтик“.

В първия двубой „Лудогорец“ ще бъде гост. Като цяло българският тим е сочен за изявен фаворит в евентуалните сблъсъци за влизане в групите на Лига Европа. Преди това обаче играчите на Пауло Аутори трябва да елиминират босненския „Зрински“ (Мостар). Мачовете са от изключителна важност за бразилския треньор на „Лудогорец“, който при отпадане почти сигурно ще бъде уволнен. От УЕФА обявиха и съдийският наряд за първия мач в Разград, като главен рефер ще бъде руснакът Виталий Мешков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране