12.12.2018 | 0:57
Кралев призна: Рефери са ощетили клубове с 5-10 точки
Спортният министър очаква въвеждането на ВАР да допринесе за по-обективно съдийство

Елитните ни футболни рефери са ощетили отбори в Първа лига с между 5 и 10 т. Това смята спортният министър Красен Кралев, който вече се изказва и по футболни теми, защото ведомството му започна да дава всяка година по 1,2 млн. лв. за развитието на подрастващите в най-популярния спорт. Варненецът, който е бивш председател на ПФК Черно море, смята, че въвеждането на системата за видеоповторения (ВАР) ще помогне за решаването на проблемите със съдийството.

„Отнасям се много сериозно към проблемите в българското съдийство. Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми. ВАР е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност. Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 т., което е важно за крайното класиране. Със системата за видеонаблюдение това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора и допускат грешки, но мисля, че трябва да бъдат по-концентрираниУ, заяви Кралев при откриването на ледената пързалка „Юнак“.

Той подчерта, че не би се осмелил да твърди, че в работата на съдиите има корупционни практики. Според него по-скоро има напрежение и липса на подготовка. Кралев изтъкна, че има служби, които проверяват сигналите за нередности и подчерта, че министерството не е разследващ орган.

„Мога да давам коментари относно качеството на съдийството. Дали има преднамереност или грешките са плод на некомпетентност – в момента залагам на второто твърдение. Ако има някакви сигнали, с пълна готовност ще се заемем да помагаме на разследващите органи да се установи каква е истината“, обобщи той.

Спортният министър Красен Кралев откри зимната пързалка „Юнак“ в присъствието на трикратната олимпийска медалистки Евгения Раданова, новата надежда в шорттрека Катрин Маноилова и шефа на НСБ ООД Пламен Манолов. Ремонтът на съоръжението възлиза на 340 000 евро. То ще се използва като тренировъчно за Световното първенство по шорттрек за мъже и жени през март 2019 г. в „Арена Армеец“, а дотогава в делнични дни деца до 12 години ще се пързалят безплатно

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране