06.04.2021 | 20:39
Красавица от клуб Сенсо стана депутатка с преференции
Славена Точева е била съдружник със сина на бившия областен лидер на ДПС Ведат Сакаллъ

Кандидат-депутатът от варненската листа на ГЕРБ-СДС, събрал най-голям преференциален вот, е студентка, която е сред най-младите лица на ГЕРБ-Варна.

30-годишната Славена Точева владее четири езика, работила е като еколог в частния сектор, а в момента е студент по “Управление на туризма” в Стопанската академия в Свищов.

Събралата 6 805 преференции на парламентарния вот в неделя Точева  има повече опит в бизнеса, отколкото в политиката. Справка в Търговския регистър показва, че тя е била съдружник в една фирма с Дениз Сакаллъ, син на бившия председател на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 г. обаче Точева прехвърля дела си на Дениз Сакаллъ.

През следващата година тя създава еднолично търговско дружество с ограничена отговорност, на което е собственик. Основната му дейност е управление на недвижими имоти.

При регистрацията на фирмата постоянният й адрес е бил в Шумен. Явно адресната регистрация на Точева все още е в този град, тъй като името й бе в шуменските избирателни списъци за проведения преди дни парламентарен вот.

Една от първите публични изяви на Славена Точева е през 2017 г. Тогава е била в журито на конкурса Мис Варна, като представител на клуб „Сенсо” – партньор и домакин на събитието.

На 22 март във Фейсбук е създадена фейсбук страница на политик име Slavena Tocheva. Самата Славена Точева също има фейсбук профил, в чието име не фигурира фамилията й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране