02.08.2020 | 9:44
Кръстовището на Ректората при Софийския университет е блокирано
Блокада продължава от нощта, почти над 9 часа

София осъмна с ново блокирано от протестиращите кръстовище – на Ректората на Софийския университет. Блокиран остава и на „Орлов мост”.

Късно снощи полицията не допусна бус на „Системата ни убива” да стигне до Орлов мост. Цяла нощ той стои спрян на кръстовището на Софийския университет, заедно с майки на деца с увреждания вътре, и заобиколен от служители на реда.

Това доведе до опъване на палатки и пред Софийския университет и блокиране на още едно кръстовище на столицата.

От полицията обясниха, че жените са свободни да продължат пеша, но не могат да пропуснат буса в посока „Орлов мост”, тъй като той е блокиран от протест и превозни средства не се движат в този участък.

При протестиращите бяха забелязани Христо Иванов от „Да, България” и Мая Манолова. Тя отрече да използва майките за политически цели.

„Стоя до майките от години, бях 8 месеца заедно с тях на палатков лагер пред парламента, за да се преборят за Закона за личната помощ. Недоумявам как може 5 жени и 2 деца да бъдат наречени шпиц-команда“, коментира тя през bTV.

„Не разбрахме по каква причина бусът беше блокиран, тъй като малко преди това имаше разрешение от полицията да премине и да отиде до „Орлов мост“, да бъдем съпричастни с протестиращите там, след което да си тръгнем. На предишния пост ни пуснаха, но на Ректората не. Стигна се до блокирано кръстовище, бяхме оградени от кордон полицаи и така вече 10-ти час“, обясни жена от буса.

„Ние организирахме по-рано вчера шествие до дома на премиера в Банкя. Смятаме, че те ни блокираха тук заради това“, заяви друга жена от протестиращите майки. Тя обяви, че искането им е за оставка на премиера веднага.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране