07.04.2020 | 1:14
Леклер е №1 в електронната Гран при на Виетнам
Ас на Макларън отпадна заради проблем с компютъра у дома

Шарл Леклер спечели виртуалната Гран при на Виетнам във Формула 1. Пилотът на Ферари беше най-бърз на конзола в мрежа от дома си в Монако. В надпреварата, предавана не само онлайн, но и по няколко телевизионни канала в Европа, се включиха 19 бивши и настоящи пилоти. Леклер призна, че е играл съвсем тихо от стаята си, за да не пречи на приятелката си, която в това време работила.

В електронното състезание участваха Алекс Албон (Тайланд, Ред Бул), Антонио Джовинаци (Италия, Алфа Ромео), както и британците Дженсън Бътън, шампион във Формула 1 през 2009 г., и актуалната звезда на Макларън Ландо Норис. Той обаче отпадна в самото начало след проблеми с домашния компютър. Леклер разкри, че е добър на конзолата, защото отделял по 5-6 часа в последните дни, за да играе.

В купона се включиха други спортисти и популярни личности, въпреки че техните коли бяха „сенки“ и не влияеха на класирането. В надпреварата всички болиди са с равни възможности и никой няма предимство от квалификации и стартова решетка, което не е така в реалния свят на Формула 1. Там от 2014 г. доминират болидите на Мерцедес.

В същото време дългогодишният собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун отправи призив този сезон да бъде отменен. 89-годишният британец смята подобно решение за най-разумното, въпреки огромните загуби, които всички ще претърпят.

Сезонът трябваше да започне на 15 март в Австралия, но пандемията отмени не само откриващия старт, но и следващите 7. За момента се предвижда стартовете да се подновят на 14 юни в Канада и да се проведат само 14 състезания, но и този вариант изглежда оптимистичен.

„Не мога да си представя как ръководството на Формула 1 ще проведе достатъчно състезания, за да има първенство. Ако не се лъжа, за това е нужно да се състоят поне 8 старта. Независимо колко състезания има, Люис Хамилтън отново ще бъде шампион. Ще бъде ужасно, ако през сезона се проведат само 8 старта и Хамилтън спечели всичките“, сподели милиардерът, който очаква четвърто дете и първо момче. Приятелката му – 44-годишната бразилска моделка Фабиана Флоси, трябва да роди през юли, малко преди 90-годишния юбилей на гуруто на формулата. Екълстоун има три дъщери – Дебора (65 г.), Тамара (35) и Петра (31).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране