26.08.2018 | 22:31
Левски брани върха

Славиша Стоянович с четвърта поредна победа начело на „сините“

Левски успя да защити първото място във Втора лига. Момчетата на Славиша Стоянович биха Етър с 2:1 като гост и дръпнаха с 4 т. на върха на ЦСКА-Сф, който снощи посрещна слабака Верея. Пред почти 7000 души на ст. „Ивайло“ точни бяха Йерсон Кабрал (26) и Станислав Костов (44), а почетно за „виолетовите“ се разписа Флорент Боджадж (63). Това е четвърти пореден успех на столичани с новия им треньор. Сърбинът всъщност няма грешна стъпка на „Герена“, като самият той призна, че е изненадан от успешния поход.

Постижението на Стоянович обаче е значимо, защото предшественикът му Делио Роси не успя да стори това за една година начело на тима, въпреки че стартира с три поредни победи. Като основен голмайстор в състава му пък се заформи Станислав Костов, който вече е с 4 гола. Холандецът Кабрал пък е с 3 и 2 асистенции.

В същото време великотърновци останаха без победа над Левски от шампионския сезон 1990/91. Освен това „болярите“ никога не са побеждавали „сините“ през август. Този сезон за момчетата на Краси Балъков загубата бе четвърта, а в последните четири мача Етър е само с един хикс.

„Не съм и мислил за такъв старт. Мисля стъпка по стъпка и мач за мач. Сега ще анализираме това, което направихме. Очевидно имаме проблем с физическата подготовка. Има доста голямо желание и мотивация, но отстъпваме във физическо отношение. Трябва да сме постоянни през целите 90 минути. Първото полувреме имахме контрол и още шансове за гол. Втората част изгубихме спора за средата на терена. Етър започна да създава шансове. Не мога да съм доволен от второто полувреме. Трябва да сме по-зрели. Пуснахме домакина да осъществи натиск“, обяви Стоянович.

„Гледаме само нас си, а не конкуренцията, ако бием всеки мач, няма да имаме проблеми. Не съм очаквал такъв добър старт на сезона за мен, но съм щастлив, че имам вече четири гола. Благодаря на Господ, който е с мен и ми дава сила да вкарвам голове, тъй като това ми е работата. Засега се справям, радвам се, за което“, каза Костов.

„Меко казано е, че не ни достигна късмет. Първото полувреме излязохме все едно Левски са Барселона или Реал Мадрид. През второто влязохме по-мъжки и показахме, че можем да играем. Надявам се след този мач да започнем да играем, както бяхме през второто полувреме“, каза капитанът на Етър Иван Стоянов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране