31.01.2019 | 0:01
Левски продаде Обертан, връща Божинов
Двата клуба са постигнали договорка по всички казуси

Левски продаде Габриел Обертан на турския Ерзурумспор. Двата клуба са постигнали договорка по всички казуси и Обертан само трябва да договори личните си условия. Той пристигна в клуба и се срещна с президента Хюсейн Юнес.

Според авторитетното френско издание Франс Футбол, „сините“ ще приберат 2 млн. евро по трансфера, а специализираният сайт transfermarkt.com твърди, че сумата е 1 млн. Договорът на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, Уигън и Нюкасъл ще бъде за 2,5 г. Ерзурумспор, който е приоритетно финансиран от местната община, се бори за оцеляване в Суперлигата, заемайки предпоследното 17-о място със 17 т. Клубът прави мощна селекция, за да се спаси. Ерзурумспор искаше да вземе и голмайстора на Левски Станислав Костов, но благоевградчанинът отказа.

В Левски преговарят за завръщането на Валери Божинов. Той игра през есента за Ботев Вр и вкара 2 гола на „Герена“ при победата на врачани с 3:1. Божигол има 20 мача и 8 гола за „сините“ през пролетта на 2014 г. Този сезон за Ботев той игра 11 мача и вкара 7 гола.

Без Обертан Левски загуби от 13-ия в Полша Висла Плоцк с 1:2 в контрола в Ларнака. На ст. „Г.С.З.“ точен за българите беше швейцарецът Давиде Мариани (65-д), а за поляците се разписаха Анхел Гарсия (32) и бившият играч на Ботев Пд Нико Варела (72). Това е втора поредна загуба за столичани в Кипър и под ръководството на Георги Дерменджиев. При дебюта му Левски падна от 12-ия в Китай Хенан с 0:1. В Ларнака „сините“ направиха 1:1 с руския УФА в последния мач на треньора Славиша Стоянович. В събота ще спорят със Судува (Лит).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране