24.02.2019 | 18:20
Левски спечели „вечното дерби“ с автогол
При попадението на Левски пък имаше нарушение от страна на Паулиньо, който с ръка удари в гърлото Иван Турицов.

Лютото дерби между Левски и ЦСКА не предложи много футбол, но безспорно не беше лишено от страсти, съдийски грешки и победа за „сините“ с автогол на символичните гости – 1:0 в полза на 26-кратните шампиони.

Единственото попадение в мача падна в добавеното време на първото полувреме, когато Паулиньо проби по лявото крило и центрира към далечната греда. Там Костов беше изпреварен от Перейра, но левият бранител на ЦСКА с глава прати топката неспасяемо във вратата на Черниаускас – автогол и победа за Левски.

Съдията Владимир Вълков обаче беше с централна роля в края на първото полувреме. Първо в 43′ при сблъсък между Иван Горанов и Едвин Джеси капитанът на Левски получи жълт картон, а крилото на ЦСКА – червен за удар в лицето на съпрника. Повторенията обаче показаха, че такъв няма.

При попадението на Левски пък имаше нарушение от страна на Паулиньо, който с ръка удари в гърлото Иван Турицов. Сигнал на рефера обаче не последва, а голът беше зачетен въпреки нарушението на крилото. Това беше втора поредна победа за „сините“ над ЦСКА за сезона, като и през есента крайният резултат беше 1:0 в тяхна полза. Разликата между двата отбора беше заличена, като двата тима са с по 48 точки – на 5 от Лудогорец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране