18.07.2020 | 18:47
Лицензът на “Еврофутбол” окончателно е отнет
От компанията обявиха решението за незаконно

Лицензът на “Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне е окончателно отнет, става ясно от решение на Държавната комисия по хазарта.

От компанията го обявиха за незаконно в съобщение до медиите.  Решението на Държавната комисия по хазарта е от 14 юли, като в него е посочено, че “Еврофутбол” има просрочени публични задължения, съобщи БНР.

Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища.

От “Еврофутбол” са категорични, че публичните задължения са “спорни”, освен това са обект на производство, водено от прокуратурата.

От комисията обаче посочват, че обвиненията по Наказателния кодекс са към физически лица, а “Еврофутбол” е юридическо лице по смисъла на Търговския закон.

Освен това независимо от обжалването в съда, решенията на комисията влизат в сила незабавно.

На първа инстанция съдът реши, че временното отнемане на лиценза на “Еврофутбол” е неправомерно, за което медиите научиха от публикация във “Фейсбук” профила на Васил Божков.

Този път от компанията изпратиха прессъобщение, в което оспорват законността на действията на комисията по хазарта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране