10.02.2019 | 0:01
Любослав Пенев: За футбола ни е добре дошло, че Михайлов не бе преизбран от УЕФА
Така ще има повече време да си е в България, коментира треньорът на ЦСКА

Фактът, че Борислав Михайлов не попадна в Изпълкома на УЕФА за трети пореден мандат, би могъл да помогне за развитието на българския футбол. Това мнение изрази Любослав Пенев, който преди година беше конкурент на Михайлов за президентския пост на Българския футболен съюз.

„Прекалено много време се задържа в този комитет, изпълнителен или там каквото и да било. Това на него му позволи да изпусне случващото се в България. Аз мисля, че това решение на УЕФА е добре дошло за българския футбол, защото президентът на футболния съюз ще има много повече време да си е в България и да се погрижи за българския футбол. Благодарение на неговото управление нашият футбол е в окаяно състояние. Да не задълбаваме. Има време да говорим и по тези теми. Това решение мисля, че ще помогне, стига той да го приеме както е редно“, каза Пенев на пресконференцията след неофициалния си дебют начело на ЦСКА.

След 43-ия конгрес на УЕФА стана ясно, че президентът на родния футболен съюз – Борислав Михайлов, вече няма да бъде част от изпълнителния комитет на европейската централа. Той събра 25 гласа, които се оказаха недостатъчни.

Михайлов стана част от комитета на УЕФА за първи път през 2011 г., още когато президент на централата беше Мишел Платини. Впоследствие той беше преизбран, когато Чеферин зае ръководния пост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране