06.11.2019 | 10:31
Манолова няма да прави партия, а гражданска инициатива
Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт

Бившият омбудсман Мая Манолова, която изгуби кметските избори в София, няма да прави партия. Това обяви тя пред бТВ. Вместо партиен проект, Манолова планира „гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности„. По този начин тя ще се бори за честни избори.

Няма да правя партиен проект. Знам, че има огромни страхове и притеснения. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. С моя екип обмисляме да направим гражданска инициатива за свобода на словото, честни избори, съдебна реформа и ще стъпим на демократични ценности„, обясни бившият омбудсман.

Манолова заяви, че е доволна от резултата от изборите, но отново заяви, че по време на вота е имало фалшификации.

Видяхме страха във властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Аз и екипът ми бяхме подложени на кална кампания, но въпреки това Йорданка Фандъкова спечели с малко. Тя спечели ромския вот, но ние ще подадем сигнали до съда, тъй като има несъответствие в протоколите. Хора от столичната администрация са ги отваряли още преди да стигнат до зала „Арена Армеец„, каза Манолова.

Бившият омбудсман заяви, че на изборите бил допускан само по един наблюдател и по попита: „От какво се плашеха“. Тя показа обработени протоколи с празни графи.

Променяни са резултати, колкото пъти са си поискали„, каза тя и допълни, че екипът ѝ ще внесе жалба за касиране на изборите – или в петък, или в понеделник.

Държава, която може да си позволи да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да организира честни избори„, попита Манолова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране