10.04.2019 | 1:05
Най-после: Дочакахме нов голям успех в щангите!
Божидар Андреев триумфира с европейската титла

Българинът Божидар Андреев триумфира с европейската титла в категория до 73 килограма на първенството на Стария континент по вдигане на тежести в грузинския град Батуми.

21-годишният щангист спечели златния медал с двубой от 345 килограма, като в движението изтласкване записа нов европейски рекорд – 192 килограма.

В първото движение изхвърляне Авармов бе трети със 153 килограма след албанеца Брикен Чалия (339 кг) и Ваздим Лихарад (335 кг) от Беларус, но след това не остави шансове на съперниците си и грабна титлата още при втория си опит, а с третия регистрира европейския рекорд.

Това е първа европейска титла за България в щангите от 2014 година, когато Иван Марков стана шампион в категория до 85 килограма. Общият брой отличия с тези в движенията за България на това първенство стана 8 – 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови, което отрежда второ място на страната ни във временното класиране по нации.

До края на шампионата в Грузия предстои участието на двама български щангисти. В кат. 109 кг в събота от 13 ч. българско време на подиума в Батуми трябва да излязат Христо Христов и Васил Господинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране