03.09.2018 | 9:26
Нанков и Радев хвалят Борисов за поисканите им оставки
И двамата изтъкнаха, че е правилно решението да си тръгнат от министерствата

Координацията, комуникацията и контролът на подопечни мои структури, като АПИ, е трябвало да бъде по-добра. Това посочи в предаването ”Тази сутрин” по bTV регионалният министър в оставка Николай Нанков. Той напусна поста, заедно с министрите на вътрешните работи и на транспорта след тежката катастрофа в Своге.

Варовик в пътя може да има само при участък с леко и средно движение, но не и за тежко и много тежко движение, какъвто е случаят, каза Нанков. Той добави, че пътят край Своге е транзитен с тежкотоварен трафик от над 24 000 автомобила.

Гаранцията за отстраняването на дефектите по пътя е до декември месец тази година. Нанков добави, че за строителство на подобен тип обекти са вече увеличени гаранционните срокове. За магистрала например от пет, срокът става седем години.

Седмица преди инцидента разписах обнародване на наредба с над 20 нови нюанса за пътна безопасност. До скоро се проектираха пътища по съветски модел, каза още министърът.

Той посочи, че кабинетът и правителството изпълнява по изключително категоричен начин управленската си програма и приоритетите си. Същите думи каза и вътрешният министър в оставка Валентин Радев, само че в ефира на НТ. И двамата изтъкнаха, че е правилно решението да си подадат оставките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране