10.06.2020 | 19:26
Наско Сираков назначи Тити Папазов за свой партньор в „Левски“
Дълговете на клуба са общо 24 млн. лева

Новият собственик на „Левски“ Наско Сираков обяви, че ще дари 35% от акциите на отбора на баскетболния треньор Константин Папазов – Тити. При това положение легандарният футболист на тима ще запази мажоритарен дял от 51.6% от акциите, които му бяха прехвърлени от Васил Божков. Другият основен акционер е тръст „Синя България“ с 10 процента.

През май Тити Папазов обяви, че Божков му е обещал да му прехвърли всички акции на клуба. След това се разбра, че бизнесменът ги е джиросал директно на премиера Бойко Борисов, който отказа да се разпореди с акциите. Накрая акциите бяха приписани на Сираков.

Новият собственик на отбора обяви, че дълговете на клуба са общо 24 млн. лева.

„Положението не е толкова страшно“, каза Сираков. Най-спешни за погасяване са 1.8 млн. лева за заплати на фи дълговете към НАП. Това означава, че финансовото положение на отбора се е подобрило през последната година. При идването на Божков начело на тима през 2019 година дълговете бяха над 30 милиона лева.

В момента клубът разполага със 100 000 лева, а до края на сезона са необходими между 2.5 и 3.5 млн. лева.

Наско Сираков декларира, че „Левски“ ще се бори да модела на своето управление. Фокусът ще бъде към детско-юношеската школа, а целите за титли, купи и участие в евротурнирите остават на заден план.

„Аз съм гарант, че няма да има задкулисие (в „Левски“), няма да има задкулисни договорки по каквато и да е тема. Това, което съм обещал на всички, е те да се чувстват като част от „Левски“. Имаме нужда от прозрачност на всяко ниво“, каза Сираков.

Той призна, че ще се търси подкрепа от министър-председателя Бойко Борисов за модернизация на стадион „Георги Аспарухов“. Сираков каза, че не познава депутата от ДПС Делян Пеевски, чието дарение от 500 хиляди лева бе прието негативно от част от привържениците на отбора.

„За „Левски“ съм готов да разговарям с абсолютно всеки. И с папата, и с Ел Чапо. Бих разговарял с абсолютно всеки, който има чисти и прозрачни пари. Тук в „Левски“ куфарчета няма да има“, каза Сираков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране